eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

30.08.2015

DZIEŃ 1
Owsianka z malinami, bananem i cynamonem
• 1 szklanka mleka 2% tł./mleka roślinnego
• 4 łyżki płatków owsianych
• 1 garść malin
• ½ średniego banana
• 1 łyżeczka cynamonu
Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Płatki owsiane ugotować na mleku. Dodać cynamon i wymieszać. Gotowąowsiankę podawać z pokrojonym bananem i malinami.
Twarożek z jabłkiem i rodzynkami
• 3 łyżki serka granulowanego
• ½ średniego jabłka
• 1 łyżeczka rodzynek
• ½ łyżeczki miodu naturalnego
Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z serkiem i rodzynkami. Sałatkę polać miodem.
Pełnoziarnisty makaron z pietruszkowym pesto i mozzarellą
• 1 szklanka ugotowanego makronu pełnoziarnistego
• ½ kulki mozzarelli
• 1 pęczek natki pietruszki
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• ½ garści pestek dyni
• 1 ząbek czosnku
Natkę pietruszki zmiksować z oliwą, pestkami dyni i czosnkiem. Gotowe pesto połączyć z ugotowanym makaronem pełnoziarnistym i porwaną mozzarellą.
Zielone smoothie z jarmużem i ananasem
• 3 plastry ananasa
• 1 średnie jabłko
• 1 garść jarmużu
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję.
Sałatka z wędzonym łososiem, szpinakiem i rzodkiewką
• 1 duża garść szpinaku
• ½ opakowania łososia wędzonego (50g)
• 8 pomidorków koktajlowych
• 5 rzodkiewek
• 1 łyżka nasion słonecznika
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• sól morska, chili, pieprz czarny świeżo zmielony, świeże oregano
Szpinak, rzodkiewki i pomidorki umyć i osuszyć. Rzodkiewki i pomidorki przekroić na pół, łososia pokroić na kawałki i wymieszać z warzywami. Dodać oregano i uprażone nasiona słonecznika. Całość skropić oliwą z oliwek i doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz