eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

28.03.2014

DZIEŃ #68
ŚNIADANIE
Chleb żytni razowy 2 kromki 80g
Pikantna pasta z fasoli
Fasola biała 3 łyżki 60g
Papryczka chilli ¼ małej
Czosnek ½ ząbka
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Sok z cytryny ½ łyżeczki
Cząber 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny, chilli do smaku
Papryka ¼ średniej
Sałata 3 liście 15g
Sok owocowo-warzywny świeżo wyciskany ¾ szklanki
II ŚNIADANIE
Jogurt z muesli i owocami
Jogurt naturalny 150g
Muesli z płatków owsianych i żytnich 1 łyżka
Śliwka suszona 3 sztuki
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
OBIAD
Duszona wołowina z pieczarkami
Chuda wołowina 150g
Pieczarki 60g
Cebula ½ średniej
Czosnek ½ ząbka
Koncentrat pomidorowy ½ łyżki
Oliwa z oliwek ½ łyżki
Oregano 1/3 łyżeczki
Sól, pieprz czarny do smaku
Kasza jęczmienna pęczak 3 łyżki 45g
Surówka z czerwonej kapusty
Kapusta czerwona 40g
Jabłko 50
Cebula 10g
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
PODWIECZOREK
Sałatka owocowa z orzechami włoskimi i jogurtem naturalnym
Brzoskwinia 1 średnia 100g
Mandarynka 1 sztuka 50g
Kiwi ½ średniej 40g
Banan 1/3 średniego 40g
Posiekane orzechy włoskie 1 łyżka 10g
Jogurt naturalny 1 łyżka 20g
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
KOLACJA
Sałatka z jajka, brokuła i kukurydzy
Brokuły 100g
Jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
Kukurydza 2 łyżki 30g
Jogurt naturalny 2 łyżki
Pestki dyni 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny do smaku
Herbata rumiankowa 1 szklanka 250ml
DZIEŃ #69
ŚNIADANIE
Puding z kaszy jaglanej z owocami
Kasza jaglana ½ szklanki
Banan ½ średniego
Daktyle bez pestek 2-3 sztuki
Borówki amerykańskie lub jagody ½ szklanki
Mleko 1,5% tł. 300-350ml
Cynamon szczypta
Sok owocowo-warzywny świeżo wyciskany ¾ szklanki
II ŚNIADANIE
Awokado ½ średniego
Sok z cytryny 1 łyżeczka
Pumpernikiel ½ kromki
Serek naturalny 1 łyżeczka
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
OBIAD
Papryka faszerowana mięsem z indyka i kaszą gryczaną
Papryka czerwona 2 średnie
Kasza gryczana ½ szklanki
Mielona pierś indyka 120g
Pieczarki 3 sztuki 60g
Ser żółty 1 plasterek
Cebula ½ sztuki
Czosnek 1 ząbek
Jajko ½ jajka
Bulion warzywny 1/3 szklanki
Oliwa z oliwek 1,5 łyżeczki
Posiekana natka pietruszki 1łyżeczka
Sos sojowy ½ łyżeczki
Sól, pieprz czarny, oregano do smaku
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
PODWIECZOREK
Surówka selerowo-jabłkowa
Seler 1/3 średniego
Twarde jabłko 1 średnie
Marchew ½ średniej
Jogurt naturalny 3-4 łyżki
Sok z cytryny ½ łyżki
Sól, pieprz biały do smaku
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
KOLACJA
Potrawka z czerwoną fasolą i pomidorami
Fasola czerwona 150g
Pomidory bez skórki 1/3 puszki
Cukinia 1/3 średniej cukinii
Marchewka 1/3 średniej marchewki
Czosnek ½ ząbka
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Posiekana natka pietruszki ½ łyżki
Sól, pieprz czarny, tymianek, cząber do smaku
Pieczywo graham 1 kromka 35g
Herbata zielona z dziką różą 1 szklanka 250ml
DZIEŃ #70
ŚNIADANIE
Pieczywo pełnoziarniste 2 kromki 70g
Jajka na twardo z farszem wiosennym
Jajka na twardo 2 sztuki
Rzodkiewki 8 sztuk 120g
Ogórek zielony ½ średniego
Chudy serek homogenizowany 1 łyżka
Szczypiorek 1 łyżka
Sól, pieprz czarny do smaku
Sałata 3 liście 15g
Kiełki lucerny 1 łyżka 8g
Sok owocowo-warzywny świeżo wyciskany ¾ szklanki
II ŚNIADANIE
Twarożek z suszonymi pomidorami, rukolą i sezamem
Twarożek grani 150g
Rukola 1 garść
Suszone pomidory 2 plastry
Czosnek 1/3 ząbka
Sezam 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny do smaku
Pieczywo pełnoziarniste 1 kromka 35g
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
OBIAD
Pieczony łosoś cytrusowy
Filet z łososia 150g
Pomarańcza ¼ średniej 60g
Cytryna 1/3 cytryny
Ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Sól, biały pieprz do smaku
Brokuły gotowane na parze posypane sezamem 100g
Ryż dziki 3 łyżki 45g
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
PODWIECZOREK
Koktajl egzotyczny z migdałami
Banan ½ średniego 60g
Kiwi 1 średnie
Kefir ¾ szklanki
Migdały 5 sztuk
Woda mineralna 1 szklanka 250ml
KOLACJA
Szaszłyki warzywne
Bakłażan ½ średniego
Cukinia ½ średniej
Pieczarki 6-8 sztuk
Papryka czerwona ½ średniej
Cebula 1/2 średniej
Czosnek 1ząbek
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Sól, pieprz czarny do smaku
Herbata zielona 1 szklanka 250ml

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz