eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

02.05.2016

Śniadanie: Serek sezamowo-awokadowy 490 kcal.
ser twarogowy półtłusty - pół kostki [100g]
awokado - pół sztuki [104g]
jogurt naturalny, 2% tł. - [60g]
oliwa z oliwek - łyżka [10g]
sezam - łyżka [10g]
chleb graham - kromka [30g]
oregano suszone - szczypta
Ser rozetrzyj z jogurtem i oregano. Awokado pognieć z oliwą, następnie rozłóż masę na serku i posyp sezamem. Zjedź z kromką pieczywa.
II śniadanie: Jogurt naturalny z płatkami i żurawiną 213 kcal
jogurt naturalny, 2% tł. - pół szklanki [125g]
płatki owsiane - 3 łyżki [30g]
otręby pszenne - łyżka [5g]
Żurawina suszona - łyżeczka [6g]
Wymieszaj wszystkie składniki.
Obiad: Indyk w orzechowej posypce 540 kcal
mięso z piersi indyka, bez skóry - [120g]
orzechy nerkowca, prażone na sucho, bez soli - [20g]
olej rzepakowy – łyżka [10g]
kasza gryczana, suchej – 5 łyżek [50g]
burak – 2 średnie szt. [200g]
sok cytrynowy - [20g]
Pieprz, mielony - szczypta
Natka pietruszki - 1 łyżeczka posiekanej [6g]
Mięso rozbij i przypraw. Mięso obtocz w oleju i pokruszonych orzechach. Upiecz na patelni grillowej. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce i dodaj sok z cytryny, natkę. Danie zjedź z ugotowaną kaszą pęczak
Podwieczorek: Koktajl malinowy na maślance 200 kcal
maliny - szklanka [120g]
maślanka spożywcza, 0,5 % tł. - szklanka [255g]
miód pszczeli - łyżeczka [14g]
wiórki kokosowe - łyżeczka
Zmiksuj wiórki z maślanką. Wymieszaj wszystkie składniki.
Kolacja: Leczo warzywne 300 kcal
kapusta biała - [300g]
cebula – pół szt. [50g]
Papryka czerwona - [180g]
cukinia - [200g]
olej rzepakowy – 2 łyżki [20g]
orzechy arachidowe, bez soli - łyżka [14g]
czosnek – 2 ząbki
majeranek suszony – szczypta
woda - 1/3 szkl.
Cukinię pokrój w plastry, kapustę poszatkuj, paprykę i pomidory pokrój w ćwiartki, cebulę i czosnek posiekaj. Warzywa duś (z dodatkiem wody i oleju) na małym ogniu do miękkości. Przypraw, dodaj pokruszone orzechy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz