DZIEN 1
Śniadanie: Jaja sadzone, twarożek rzodkiewkowy 390 kcal.
jaja kurze całe – 2 sztuki
chleb żytni razowy – 2 kromki [70g]
ser twarogowy półtłusty - plaster [50g]
rzodkiewka - 5 szt. [100g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - [40g]
otręby pszenne - łyżeczka [2g]
Pieprz, mielony - szczypta
Na patelni bez tłuszczu przygotuj jaja sadzone. Ser pognieć z jogurtem, otrębami, rzodkiewką i przyprawami.
chleb żytni razowy – 2 kromki [70g]
ser twarogowy półtłusty - plaster [50g]
rzodkiewka - 5 szt. [100g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - [40g]
otręby pszenne - łyżeczka [2g]
Pieprz, mielony - szczypta
Na patelni bez tłuszczu przygotuj jaja sadzone. Ser pognieć z jogurtem, otrębami, rzodkiewką i przyprawami.
II śniadanie: Sałatka z banana i winogron 182 kcal.
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
winogrona - 5 szt. [50g]
banan - pół średniej sztuki
migdały, płatki - łyżka [15g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
winogrona - 5 szt. [50g]
banan - pół średniej sztuki
migdały, płatki - łyżka [15g]
Banan pokrój w cząstki, winogrona rozkrój. Wymieszaj owoce z jogurtem i posyp pokruszonymi migdałami.
Obiad: Indyk w sosie cukiniowo-kalafiorowym 562 kcal.
mięso z piersi indyka, bez skóry - porcja [150g]
kasza bulgur - 4 łyżki suchej [50g]
kalafior – ok. 1/3 szt. [320g]
cukinia - pół mniejszej sztuki [130g]
olej rzepakowy – 2 łyżki [20g]
czosnek - 1 ząbek
tymianek, suszony - szczypta
oregano, suszone - szczypta
sól – szczypta
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami, olejem i rozgniecionym czosnkiem. Podduś mięso na rozgrzanej patelni. Umyty kalafior podziel na różyczki, cukinię pokrój w kostkę i dołóż na patelnię. Danie podawaj z ugotowaną kaszą bulgur.
mięso z piersi indyka, bez skóry - porcja [150g]
kasza bulgur - 4 łyżki suchej [50g]
kalafior – ok. 1/3 szt. [320g]
cukinia - pół mniejszej sztuki [130g]
olej rzepakowy – 2 łyżki [20g]
czosnek - 1 ząbek
tymianek, suszony - szczypta
oregano, suszone - szczypta
sól – szczypta
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z ziołami, olejem i rozgniecionym czosnkiem. Podduś mięso na rozgrzanej patelni. Umyty kalafior podziel na różyczki, cukinię pokrój w kostkę i dołóż na patelnię. Danie podawaj z ugotowaną kaszą bulgur.
Podwieczorek: Zielony mus 216kcal.
awokado - pół sztuki [104g]
ogórek - pół ogórka wężowego [90g]
gruszka - 1 szt. [237g]
miód pszczeli - kilka kropel [5g]
Ogórek obierz i wydrąż z pestek. Obrane, dojrzale awokado zmiksuj z obraną gruszką i ogórkiem.
awokado - pół sztuki [104g]
ogórek - pół ogórka wężowego [90g]
gruszka - 1 szt. [237g]
miód pszczeli - kilka kropel [5g]
Ogórek obierz i wydrąż z pestek. Obrane, dojrzale awokado zmiksuj z obraną gruszką i ogórkiem.
Kolacja: Dorsz na fasolce 340 kcal.
dorsz, świeży, filety bez skóry - porcja [120g]
fasola szparagowa zielona - [170g]
oliwa z oliwek – łyżka [10g]
słonecznik, nasiona - łyżka [37g]
curry w proszku - szczypta
Rybę natrzyj przyprawami, częścią oliwy i upiecz w piekarniku. Ugotowaną fasolkę skrop oliwą i posyp pestkami słonecznika. Na wierzchu ułóż porcję ryby.
dorsz, świeży, filety bez skóry - porcja [120g]
fasola szparagowa zielona - [170g]
oliwa z oliwek – łyżka [10g]
słonecznik, nasiona - łyżka [37g]
curry w proszku - szczypta
Rybę natrzyj przyprawami, częścią oliwy i upiecz w piekarniku. Ugotowaną fasolkę skrop oliwą i posyp pestkami słonecznika. Na wierzchu ułóż porcję ryby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz