eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

20.04.2016

CZWARTEK
Śniadanie: kokosowy koktajl z chia 450 kcal
2 łyżki nasion chia 20 g
2 łyżki płatków kokosa 12 g
½ jabłka 80g
Szklanka mleka 2% tł. 250 g
kromka pieczywa razowego 35 g
2 łyżki serka ziarnistego 20g
Mleko zmiksuj z wiórkami kokosowymi, pokrojonym w kostkę jabłkiem i nasionami chia. Odstaw na 30 minut. Pieczywo posmaruj serem.
II śniadanie: „na ostatnią chwilę” 250 kcal
Maślanka naturalna – opakowanie 250 g
2 łyżki orzechów włoskich 20 g
Śniadanie możesz przygotować na szybko w domu, lub kupić w sklepie jeżeli zaspałaś 
Obiad: placki z cukinii 540 kcal
Pierś z kurczaka 120 g
2 łyżki kaszy jaglanej (suchej) 26 g
cukinia 250 g
½ marchewki 30 g
1 jajko
¼ cebuli 25 g
1 łyżka mąki razowej 15 g
Łyżka koperku 5g
2 łyżki oleju rzepakowego 20g
Szczypta curry, szczypta pieprzu
Cukinię dobrze umyj i zetrzyj na tarce razem z marchewką. Wymieszaj cukinię, marchew, jajko, mąkę, pieprz i poszatkowaną cebulę w misce. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i układaj małe placuszki. Usmaż na złoty kolor z każdej strony. Pierś natrzyj curry i ugotuj na parze. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z koperkiem.
Podwieczorek: sałatka z feta i słodką nutą 250 kcal
Garść pomidorków koktajlowych 100g
Ser feta 50g
2 łyżki kiełków słonecznika 20 g
Łyżeczka żurawiny suszonej (bez dodatku cukru) 6 g
Oliwy z oliwek 10 g
Pokrojone w cząstki pomidory, pokruszony ser i zieleninę wymieszaj w salaterce. Skrop oliwą i posyp żurawiną.
Kolacja: biało-zielona zupa krem 370 kcal
1 szklanka różyczek brokułów
średni seler 150 g
½ pora
sera feta 50 g
łyżka oliwy z oliwek
½ kromki chleba razowego 15 g
ząbek czosnku
szczypta imbiru, liść laurowy
300 ml wody
Brokuły opłukać, odciąć różyczki od łodyg. Włożyć do garnka obrane warzywa, zalać wodą i zagotować do miękkości, ale nie rozgotować. Wyjąć liść laurowy. Warzywa zmiksować z serem feta. Dodać zmiażdżony czosnek, oliwę i wymieszać. Udekorować pestkami i pokrojonym w kostkę chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz