eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

02.12.2015

Śniadanie: jajecznica z pomidorami suszonymi (450kcal):
• 2 jajka 100g
• 2 pomidory suszone 40g
• 1 łyżka sezamu 10g
• 2 kromki chleba żytniego 70g
• 1/2 małej papryki 60g
• 1/2 ogórka zielonego 90g
Podsmaż na patelni pomidory pokrojone w kostkę. Wbij jajka i energicznie mieszaj. Po usmażeniu jajecznicy, dopraw ją pieprzem i posyp sezamem. Podawaj z chlebem, papryką i ogórkiem.
II śniadanie: buraczki w posypce (250kcal):
• 1 burak 120g
• 1 łyżka pestek dyni 10g
• 1/4 kostki sera feta 50g
• 1 łyżka octu balsamicznego 8g
• 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 3g
Burak zawiń w folię i upiecz. Pokrój go w plasterki, posyp kawałkami fety i uprażonymi pestkami dyni. Dopraw rozmarynem i skrop octem.
Obiad: dorsz z pure selerowym (550kcal):
• 1 filet z dorsza bez skóry 150g
• 1/2 korzenia selera 240g
• 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 125g
• 1 mały ziemniak 90g
• 1 szklanka kapusty kiszonej 110g
• 2 łyżki oliwy z oliwek 20g
Rybę ugotuj na parze lub upiecz w folii. Seler i ziemniaka ugotuj, zblenduj na gładką masę i połącz z jogurtem. Rybę podawaj z pure selerowym doprawionym solą, pieprzem i kminkiem (opcjonalnie) oraz kapustą polaną oliwą.
Podwieczorek: mozzarella i marchewki (250kcal):
• 1/2 sera mozzarella 60g
• 2 marchewki 100g
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek 5g
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3g
Marchewki pokrój w plasterki, podawaj z kawałkami mozzarelli, skropione oliwą i posypane ziołami.
Kolacja: sałata z anchois (300kcal):
• 2 garści ulubionych sałat 40g
• 1/2 opakowania anchois w oleju rzepakowym 50g
• 1 pomidor 190g
• 1 łyżka orzechów piniowych 10g
• 1 łyżka oliwy z oliwek 10g
• 1 łyżka kaparów 10g
Sałaty skrop oliwą, posyp kaparami i orzechami piniowymi. Rozłóż na nich fileciki anchois i kawałki pomidora. Dopraw jedynie pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz