eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

12.04.2016

ŚRODA ❤️
Śniadanie: owsianka z gruszką i kiwi (400kcal):
• 4 łyżki płatków owsianych górskich 40g
• 1 szklanka mleka 2% tł. 230g
• 1 łyżeczka płatków migdałowych 5g
• 1 gruszka 130g
• 1 kiwi 75g
Płatki zagotuj na mleku, dodaj kawałki gruszki i migdały. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej, podawaj z kiwi.
II śniadanie: mozzarella z pomidorami suszonymi i szczypiorkiem (250kcal):
• ½ sera mozzarella 60g
• 2 pomidory suszone 40g
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku 8g
Mozzarellę i pomidory pokrój w plasterki, podawaj posypane szczypiorkiem.
Obiad: makaron ze szpinakowo-czosnkowym sosem z kurczakiem i kalafior (550kcal):
• 1 szklanka ugotowanego makaronu żytniego 130g
• 1 łyżka oleju rzepakowego 10g
• 1 ząbek czosnku 5g
• 4 garści szpinaku 100g
• 4 łyżki sera ricotta 80g
• 1 mała pierś z kurczaka 100g
• ½ kalafiora romanesco 175g
• 1 łyżka oliwy z oliwek 5g
Podsmaż czosnek na oleju, dodaj kawałki kurczaka i po usmażeniu, duś ze szpinakiem. Zabiel ricottą, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z makaronem i ugotowanym kalafiorem, skropionym oliwą.
Podwieczorek: jogurt z miodem i truskawkami (250kcal):
• 1 szklanka jogurtu naturalnego 250g
• 1 łyżka miodu 24g
• 1 garść mrożonych truskawek 70g
Truskawki rozmroź i podawaj z jogurtem i miodem.
Kolacja: sałatka kalafiorowa z tuńczykiem (350kcal):
• ½ kalafiora romanesco 175g
• ½ puszki tuńczyka z wody 60g
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek 5g
• ½ małej papryki 60g
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku 16g
Kalafior ugotuj lub zblanszuj, podziel na małe części i wymieszaj z tuńczykiem. Dodaj kawałki papryki, szczypiorek i skrop oliwą. Dopraw pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz