eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

19.04.2016

ŚRODA ☀️
Śniadanie: Kanapki z pastą rzeżuchową 440 kcal
twaróg półtłusty 100g
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 kromki pieczywa żytniego
3 łyżki rzeżuchy
Łyżeczka oliwy
szczypta pieprzu ziołowego
Ser pognieść z jogurtem naturalnym, oliwą i pieprzem. Twarożek rozsmaruj na pieczywie. Kiełki ułożyć na twarogu.
II śniadanie: płatki z tartym jabłkiem 250 kcal
3 łyżki płatków owsianych 30g
½ jabłka 80g
łyżeczka suszonej żurawiny (bez dodatku cukru) 12g
½ szklanki jogurtu naturalnego
4 łyżki wody
Płatki namocz w wodzie. Owoc zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki.
Obiad: polędwiczka z indyka w orientalnej nucie 560 kcal
polędwiczka z indyka 150g
szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 160g
pomidory 340g
zielone oliwki 15g
¼ cebuli 25g
łyżka pestek dyni 10g
3 łyżeczki oliwy z oliwek 15g
łyżeczka koperku 5g
szczypta pieprzu ziołowego, garam masala
4 łyżki wody
Mięso natrzyj przyprawami. Do „rękawa do pieczenia” włóż pokrojone w cząstki mięso, obrane pomidory, cebulę i skrop oliwą z wodą. Piecz aż mięso będzie miękkie. Podawaj na kaszy. Przystój pestkami i oliwkami.
Podwieczorek: serek pomarańczowy 250 kcal
Sera twarogowego półtłustego 100g
½ pomarańczy 120g
łyżeczka miodu 6 g
łyżeczka orzechów laskowych 7 g
Szczypta cynamonu
Obraną i pokrojoną w kostkę pomarańczę zmiksuj z serem. Przypraw, polej miodem i posyp pokruszonymi orzechami laskowymi
Kolacja: indyk i kalafiorem 350 kcal
pierś z indyka (ugotowanej na parze) 120g
½ awokado 70g
kalafior 100g
łyżka oliwy z oliwek 10g
ząbek czosnku
szczypta papryki słodkiej, curry
Przyprawiony kalafior i mięso ugotuj na parze. Wymieszaj z pokrojonym w plastry awokado. Skrop wszystko olejem wyciśniętym czosnkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz