eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

22.03.2015

Śniadanie :
Owsianka z bananem, granatem i siemieniem lnianym
• 1 szklanka mleka 2% tł./mleka roślinnego
• 4 łyżki płatków owsianych
• 1/2 średniego banana
• Pestki z ½ granatu
• 1 łyżeczka miodu naturalnego
• 1 łyżeczka siemienia lnianego
Płatki owsiane ugotować na mleku. Dodać pokrojonego banana i pestki granatu. Gotową owsiankę polać miodem i posypać siemieniem lnianym.
II ŚNIADANIE :
Chleb żytni z awokado, rzodkiewką i szczypiorkiem
• 1 kromka chleba żytniego razowego
• 1 łyżeczka serka naturalnego
• ¼ średniego dojrzałego awokado
• 4 rzodkiewki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Awokado i rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Chleb posmarować serkiem naturalnym, ułożyć plasterki awokado i rzodkiewki. Kanapkę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Obiad :
Grillowany indyk z sałatą rzymską
• 1 średni filet piersi z indyka (150g)
• 5-6 liści kolorowej sałaty rzymskiej
• ½ ząbka czosnku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• Sól morska, biały pieprz
• 3 łyżki ryżu dzikiego (45g)
Indyka natrzeć przyprawami i grillować na patelni grillowej. Podawać z ugotowanym dzikim ryżem i sałatą doprawioną czosnkiem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Podwieczorek :
Koktajl szpinakowo-ananasowy
• 2 garście świeżego szpinaku
• 1 plaster ananasa
• 1 średnie jabłko
• Woda mineralna
Warzywa i owoce umyć, osuszyć i pokroić. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Gotowy koktajl udekorować kawałkiem ananasa.
Kolacja :
Soczewica z warzywami i majerankiem
• ½ szklanki soczewicy
• 1 pomidor
• ¼ średniej cebuli
• ½ średniej papryki
• ½ małej cukinii
• ½ ząbka czosnku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• Sól morska, majeranek
Soczewicę ugotować do miękkości. Cebulę, cukinię i pomidora pokroić i udusić z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodać soczewicę, posiekany czosnek, sól, majeranek i natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz