eWCIA

eWCIA

środa, 31 sierpnia 2016

11.04.2016

WTOREK 💣💥💥💥
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem i parmezanem (400kcal):
• 2 jajka 100g
• 1 łyżeczka oleju rzepakowego 5g
• 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem 70g
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku 8g
• 1 łyżka tartego parmezanu 8g
• ½ małej papryki 60g
Na rozgrzany olej, wbij jajka i energicznie mieszaj, aż się zetną. Przed podaniem posyp parmezanem i szczypiorkiem. Podawaj z pieczywem i papryką.
II śniadanie: koktajl bananowy z cynamonem (250kcal):
• 1 szklanka kefiru naturalnego 240g
• 1 banan 120g
• 1 łyżeczka cynamonu 4g
Zblenduj wszystkie składniki.
Obiad: ratatui orzechowe z kaszą (550kcal):
• 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 140g
• ½ małej cukinii 125g
• ½ małej papryki 60g
• ½ bakłażana 120g
• ½ szklanki pomidorów z puszki 120g
• 1 mała cebula szalotka 20g
• 1 ząbek czosnku 5g
• 1 łyżka pasty sezamowej tahini 12g
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku 8g
• 1 garść orzechów nerkowca 35g
W naczyniu żaroodpornym upiecz pokrojone w kostkę i zalane pomidorami, warzywa. Wymieszaj je z pastą tahini i orzechami. Podawaj z kaszą ugotowaną na sypko, posypaną szczypiorkiem.
Podwieczorek: kakao z jabłkiem (250kcal):
• 1 jabłko 180g
• 1 szklanka mleka sojowego 220g
• 1 łyżka kakao 10g
Mleko podgrzej i rozpuść w nim kakao. Zetrzyj do niego jabłko.
Kolacja: humus bazyliowy z marchewką (350kcal):
• 1 szklanka cieciorki konserwowej 170g
• 1 łyżka oliwy z oliwek 10g
• 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini 6g
• 1 marchewka 45g
• 4 łyżki posiekanej bazylii 32g
Zblenduj cieciorkę z oliwą, tahini i bazylią. Dopraw pieprzem i solą, podawaj z marchewką, pokrojoną w słupki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz