eWCIA

eWCIA

niedziela, 5 lipca 2020

spagetti z 02.03.2020

Potrzebne składniki na porcję (470 kcal):
Makaron pełnoziarnisty 50 g,
Szczypiorek świeży lub suszony,
Włoszczyzna świeża lub mrożona 100 g,
Mięso mielone chude 100 g

Sos pomidorowy:
Pomidor 1 szt. (170 g),
Czosnek 3 g (0,5 ząbka),
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g),
Cebula 0,25 szt. (30 g)

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente
2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej mięso. Dopraw ziołami, pieprzem i solą.
3. Do mięsa dodaj włoszczyznę, a po 5 minutach połącz wszystko z sosem
4. Makaron polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem

Sos:
1. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie
2. Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut
3. Przypraw ulubionymi przyprawami i ziołami (np. pieprz, chili, zioła prowansalskie, rozmaryn)

Czas przygotowania to tylko 25 minut!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz