eWCIA

eWCIA

niedziela, 5 lipca 2020

desery z chia z 04.04.2020


- Chia z musem zielonym
nasiona chia, suszone - 3 łyżeczki [15g]
napój roślinny, np. migdałowy – ½ szklanki [125g]
awokado, obrano – 1/4 sztuki [35g]
kiwi, obrane - mała sztuka [80g]
Chia zalej mlekiem na godzinę, aż nasiąknie. Zmiksuj awokado z kiwi. Dodaj mus na wierz puddingu z chia.
 
- Chia kokosowa
nasiona chia, suszone – 3 łyżeczki [15g]
napój (mleko) kokosowe – 1/3 szklanki [80g]
banan, obrany – 1/2 sztuki [60g]
wiórki kokosowe – łyżka [10g]
owoce do dekoracji, np. maliny, granat – łyżka [15g]
woda – ok. 3 łyżki
Chia zalej gorącą wodą do linii nasion i poczekaj aż napęcznieją. Następnie dodaj mleko
zmiksowane z bananem i wiórkami.
Odstaw na 30 minut do lodówki.
Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz