eWCIA

eWCIA

niedziela, 5 lipca 2020

brownie z 21.03.2020

Brownie 🍫

Fasola czerwona, ugotowana – 3 szklanki [500 g]
Banany, obrane – 3 duże sztuki [360 g]
Jajka – 4 sztuki
Kakao gorzkie, w proszku – 5 łyżek [50 g]
Masło orzechowe – 2 łyżki [50 g]
Olej rzepakowy – łyżka [10 g]
Miód (ewentualnie syrop z daktyli) – 3 łyżki [75 g]
Soda oczyszczona lub proszek do pieczenia – łyżeczka [5 g]
Migdały w płatkach – garść [50 g]
Czekolada gorzka – tabliczka [100 g]
Mleczko (napój) roślinny, np. ryżowy lub sojowy – ½ szklanki [125 g]



Rozgrzej piekarnik do temperatury 180’C (tryb pieczenia góra - dół).

Do dużego blendera wrzuć wszystkie składniki – oprócz orzechów – i zmiksuj na jednolitą masę.

Migdały pokrusz, dodaj do masy i wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia.

Masę wlej do formy i wstaw do piekarnika na 40-45 minut.

Sprawdź drewnianą wykałaczką, czy ciasto nie jest surowe w środku.

Jeśli z góry pęka, nie przejmuj się – taki jego urok.

Możesz ciasto polać gorzką czekoladą rozpuszczoną w rondelku z odrobiną roślinnego napoju.

Gdy wystygnie wstaw do lodówki.

Ciasto podziel na 10 kawałków, 1 kawałek to 288 kcal.

Zrobienie ciasta zajmie Ci 70 minut (25 minut przygotowanie + 45 minut pieczenie)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz