Grillowany łosoś z kolorowym ryżem 542 kcal
Łosoś – porcja [100g]
Czosnek – mały ząbek [3g]
Sok z cytryny – łyżeczka [3g]
Oliwa – łyżeczka [5g]
Sól – szczypta [1g]
Pieprz – szczypta [1g]
Słodka papryka – szczypta [1g]
Ostra papryka – szczypta [1g]
Tahini – łyżka [20g]
Miód – łyżeczka [15g]
Sok z cytryny – łyżeczka [3g]
Pieprz – szczypta [1g]
Ryż, suchy – 5 łyżek [50g]
Pietruszka, liście – 2 łyżki [8g]
Natrzyj łososia oliwą, sokiem z cytryny, startym czosnkiem i przyprawami. Piecz w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut. Ugotuj ryż. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Zmiksuj tahini z miodem, sokiem z cytryny i pieprzem. Ułóż na talerzu łososia, ryż, udekoruj danie sosem z tahini..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz