Śniadaniowa miska 456 kcal
truskawki – mała garść [40g]
czarne lub czerwone porzeczki - mała garść [40g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - szklanka [250g]
migdały, pokruszone – łyżka [10g]
płatki owsiane – 6 łyżek [60g]
mięta, świeże listki – łyżeczka [3g]
kostki lodu – 2-3 sztuki
Zmiksuj owoce z jogurtem i kostkami lodów. Do miski wsyp płatki owsiane i zalej owocowym miksem. Następnie posyp pokruszonymi migdałami.
Udekoruj miętą.
Sezamowy przysmak 470 kcal
banan - średnia sztuka [120g]
płatki jaglane, suche -- 3 łyżki [30g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – niecała szklanka [200g]
borówki – 3 łyżki [30g]
pasta sezamowa tahini - łyżeczka [14g]
cynamon mielony - szczypta [1g]
imbir mielony - szczypta [1g]
Płatki jaglane włóż do miseczki i zalej kilkoma łyżkami ciepłej, przegotowanej wody. Odstaw na 10 minut aż ostygnie. Następnie zmiksuj banana z jogurtem, tahini i przyprawami. Tym miksem polej płatki. Jaglankę „na zimno” udekoruj danie borówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz