
burak – ½ średniej sztuki [80g]
maliny – mała garść [50g]
jabłko - mała sztuka [100g]
orzechy nerkowca - łyżeczka [5g]
sok ze świeżej pomarańczy – 1/3 szklanki [80g]
Obierz i zmiksuj wszystkie składniki.
•

szpinak - średnia porcja [20g]
marchew, obrana – sztuka [60g]
pomarańcza, obrana – ½ sztuki [75g]
banan, obrany – średnia sztuki [120g]
migdały - łyżeczka [5g]
Obierz marchew i owoce. Zmiksuj z kilkoma łyżkami wody, szpinakiem i słonecznikiem.
•

jogurt naturalny, 2% tłuszczu – ½ szklanki [125g]
otręby owsiane – łyżka [10g]
nasiona chia, suszone – 1 łyżka [10g]
morela, świeża – 2 małe sztuka [100g]
pestki dyni – łyżeczka [5g]
kostki lodu – kilka sztuk
Nasiona włóż do miseczki i zalej kilkoma łyżkami wody. Odstaw na 30 minut. Do blendera kielichowego włóż owoce, napęczniałe nasiona chia, otręby, morele (bez pestek), jogurt i lód. Zmiksuj wszystko dokładnie. Gotowy koktajl posyp pestkami dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz