
Maliny (świeże lub mrożone) – garść [70g]
Truskawki (świeże lub mrożone) – garść [70g]
jogurt naturalny, 2% tł. - łyżka [20g]
tahini, pasta sezamowa – łyżeczka [14g]
Owoce zmiksuj z pozostałymi składnikami. Przelej do miseczek. Jeżeli nie masz pasty tahini możesz użyć sezamu. Wystarczy, że 3 łyżki sezamu zmiksujesz w blenderze lub młynku.

jabłko - mała sztuka [100g]
gruszka – średnia sztuka [130g]
płatki migdałów - łyżka [10g]
cynamon mielony – szczypta [1g]
wanilia – 2 kuleczki
Owoce przekrój i zmiksuj na mus.
Przypraw i posyp płatkami.

kasza jaglana, sucha – 4 łyżki [40g]
kakao, mielone – 1 łyżka [10g]
daktyle, suszone – 2 sztuki [10g]
śliwki suszone – 2 sztuki [8g]
banan, obrany - mała sztuka [80g]
Ugotuj kaszę w niewielkiej ilości wody. Cały czas mieszaj, żeby się nie przypaliła. Kiedy będzie już miękka odcedź ją. Śliwki i daktyle włóż do miseczki i zalej kilkoma łyżkami gorącej wody. Odstaw na 20 minut. Następnie dodaj resztę składników i dokładnie zmiksuj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz