FIT PANNA COTTA 





Nie znajdziesz tu śmietany ani białego cukru.
W przepisie wykorzystamy żelatynę, ale jeśli jesteś wegetarianką możesz użyć też roślinnego zamiennika - agaru.
Natomiast jeśli nie masz miodu –
zamień go na inne słodzidło, np. ksylitol.
Na świeże truskawki jeszcze trzeba zaczekać a więc śmiało możesz wybrać te mrożone 





Panna cotta z truskawkami 260 kcal
Mleczko kokosowe – [100g]
Wanilia mielona – szczypta [1g]
Miód, płynny – płaska łyżeczka [10g]
Żelatyna – łyżeczka [5g]
Truskawki – kilka sztuk [30g]
•
Zalej żelatynę dwoma łyżkami wody i odstaw do napęcznienia.
Podgrzej mleczko kokosowe z miodem i wanilią.
Zdejmij z ognia i wymieszaj z napęczniałą żelatyną.
Przelej do małego słoika (albo innego naczynia) i odstaw do lodówki na 6 godzin.
Udekoruj deser truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz