eWCIA

eWCIA

wtorek, 23 czerwca 2020

Brownie z malinami od Ewy z 19.06.2020

Brownie z malinami 8 porcji, 1=225 kcal
jaja kurze – 2 sztuki
Fasola czerwona, ugotowana – [240g]
Czekolada gorzka – ½ tabliczki [50g]
Miód – 2 łyżki [50g]
Banan, obrany – średnia sztuka [120g]
olej rzepakowy – 3 łyżki [30g]
proszek do pieczenia – łyżeczka [5g]
Maliny (lub inne wybrane owoce) – garść [70g]
Zmiksuj ugotowaną fasolę z bananem, jajkami, miodem, olejem. Pokrusz czekoladę i dodaj do masy wraz z proszkiem do pieczenia. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu rozsyp maliny, następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz