eWCIA

eWCIA

sobota, 19 listopada 2016

oktajle z 19-11-2016 i 21-11-2016 i 08-12-2016

Koktajl z marchewką i nerkowcami 220kcal.
banan – mała sztuka [120g]
marchew – średnia sztuka [40g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 4 łyżki [ok. 80g]
Orzechy nerkowca - 1 łyżeczka [8g]
cynamon mielony - szczypta
Umytą i obraną marchew pokrój w cząstki..
Zmiksuj ją z resztą składników.
Dobre źródło witaminy A i B1.

Koktajl jabłkowo-miętowy 190kcal.

mięta zielona, świeża - [20g]
szpinak – duża garść [70g]
jabłko - mała sztuka [100g]
kiwi - mała sztuka [81g]
siemię lniane – 3 łyżeczki [15g]
Zmiksuj wszystkie składniki.
Świetne źródło witaminy C i błonnika.

Koktajl mango- migdał 200kcal.

mango - pół sztuki [120g]
migdały - 4 łyżeczki [20g]
kurkuma mielona - szczypta
Gorąca woda – ¼ szklanki [60g]
Pół dnia wcześniej zalej migdały gotującą się wodą i odstaw pod przykryciem. Następnie je dokładnie zmiksuj. W trakcie miksowania dodaj cząstki obranego mango i kurkumę.
Dostarczy Ci witaminy E i miedzi.

Shake jaglany 405kcal.
banan - średnia sztuka [115g]
kasza jaglana - 2 łyżki suchej kaszy [30g]
kurkuma mielona – 2 szczypty
cynamon mielony – 2 szczypty
pasta sezamowa tahini - łyżka [15g]
mleko migdałowe – 1 szklanka [250g]
Kaszę ugotuj al dente. Następnie odcedź. Zmiksuj wszystkie składniki.
Koktajl truskawkowo-migdałowy 430kcal.
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 2/3 szklanki [200g]
płatki żytnie – 4 łyżki [40g]
Płatki migdałowe - 2 łyżka [20g]
truskawki mrożone – garść [100g]
gałka muszkatołowa, mielona - szczypta
Zmiksuj wszystkie składniki.
Shake śliwkowo- kokosowy 400kcal
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - szklanka [240g]
śliwki suszone – ok. 6 szt. [15g]
otręby pszenne – 2 łyżki [12g]
olej kokosowy – łyżka [10g]
siemię lniane - [20g]
Śliwki namocz w ciepłej w wodzie i odstaw na godzinę aż namoknął. Następnie odsącz i zmiksuj z pozostałymi składnikami.

Koktajl z awokado i kiwi 190kcal.
awokado – 1/3 sztuki [50g]
sok wyciśnięty z pomarańczy – pół szklanki [125g]
siemię lniane – łyżeczka [5g]
szpinak – garść [30g]
kiwi - połowa małej sztuki [40g]
Obierz i dokładnie umyj składniki. Zmiksuj wszystkie składniki.
Koktajl z imbirową nutą 183kcal
mleko migdałowe – 1/3 szklanki [80ml]
banan – 1/2 sztuko [50g]
imbir korzeń - [10g]
sok ze świeżej pomarańczy – 3 łyżki [30g]
Płatki migdałowe - 2 łyżka [15g]
Zmiksuj wszystkie składniki.

Koktajl pietruszkowo-jabłkowy 203kcal.
jabłko - mała sztuka [110g]
siemię lniane – 3 łyżeczki [15g]
Natka pietruszki - 6 łyżeczek posiekanej [36g]
banan – 1/2 sztuki [60g]
Zmiksuj wszystkie składniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz