poniedziałek, 8 lipca 2019

Sorbet bananowo – malinowy

Sorbet bananowo – malinowy 🥰
(4 porcje, 1 porcja 195 kcal):
Banany - 4 sztuki [480g]
Maliny – 4 garści [280g]
Wiórki kokosowe – 4 łyżki [40g]
Mięta – kilka listków do dekoracji
Woda – w zależności od potrzeb
Maliny i obrane banany przełóż do pojemniczka i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika.
Następnie zmiksuj owoce z wiórkami i kilkoma łyżkami wody.
Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta dodaj jeszcze kilka łyżek wody.
Możesz również przyprawić je szczyptą cynamonu. Włóż do lodówki jeszcze na godzinę.
Następnie przełóż lody do pucharków i udekoruj miętą!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz