poniedziałek, 5 września 2016

Pieczony batat z indykiem 540 kcal

Pieczony batat z indykiem 540 kcal


mięso z piersi indyka, bez skóry - [150g]
koper ogrodowy, poszatkowany - 2 łyżki [16g]
batat, obrany – średnia szt. [160g]
kalafior - [150g]
oliwa z oliwek – 2 łyżki
orzechy pistacjowe, prażone na sucho, bez soli - [10g]
otręby pszenne - łyżeczka
sól biała - szczypta
pieprz czarny - szczypta

Ziemniak obierz, lekko obgotuj w osolonej wodzie. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z kawałkami mięsa. Posyp pieprzem, pokruszonymi pistacjami, polej olejem i piecz w piekarniku aż mięso i batat będą miękkie. Danie podawaj z ugotowanym kalafiorem posypanym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz