środa, 31 sierpnia 2016

17.05.2016

Śniadanie: Pasta z fasoli adzuki 424 kcal.
kmin rzymski - szczypta 1g
sok ze świeżej cytryny - 10g
fasola adzuki, dojrzałe nasiona, gotowana, bez soli - 180g
chleb graham – 2 kromki
oliwa z oliwek – łyżka 10g
Natka pietruszki - 2 łyżeczki posiekanej 12g
Pieprz, mielony - szczypta
Fasolę zmiksuj z oliwą, przyprawami i sokiem z cytryny. Pastę rozsmaruj na pieczywie i posyp poszatkowaną natką.
II śniadanie: Mus jabłkowo- gruszkowy z chia 205 kcal.
jabłko - średnia sztuka 130g
gruszka - średnia sztuka 130g
imbir korzeń - 2g
nasiona chia, suszone – 3 łyżeczki 15g
woda - 50g
Obrane i oczyszczone owoce zmiksuj. Chia zalej wodą i odstaw aż nasiąknął. Wymieszaj składniki.
Obiad: Indyk grillowany z brokułami 564 kcal.
mięso z piersi indyka, bez skóry - 150g
oliwa z oliwek – 2 łyżki 20g
sok ze świeżej cytryny – 4 łyżki 20g
kasza bulgur - suchej 60g
brokuły - 150g
oregano suszone - szczypta
Pieprz, mielony - szczypta
koper ogrodowy - 10g
Mięso przypraw i zgrilluj bez tłuszczu. Brokuły ugotuj al dente. Danie zjedz w ugotowaną kaszą wymieszaną z koperkiem i sokiem z cytryny.
Podwieczorek: Koktajl ze szpinaku i spiruliny 153 kcal
miód pszczeli - 14g
spirulina - łyżka 10g
siemię lniane - łyżka 15g
szpinak - średnia porcja 30g
Woda – pół szklanki 125g
melon miodowy (żółty) - 50g
sok ze świeżej cytryny -2 łyżki 10g
Zmiksuj wszystkie składniki razem.
Kolacja: Sałatka z jaj i kalarepki 360 kcal.
jaja kurze całe – 2 szt.
olej lniany – łyżka 10g
kiełki, brokułów – 2 łyżki 20g
kalarepa - mała sztuka 102g
sałata masłowa – 3 liście 9g
słonecznik, nasiona - łyżka 15g
Obierz i pokrój w plastry kalarepkę. Ugotowane jaja pokrój w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie składniki i skrop olejem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz