środa, 31 sierpnia 2016

07.12.2015

Śniadanie: tosty z masłem orzechowym (450kcal):
• 2 kromki chleba graham 70g
• 2 łyżeczki masła orzechowego 20g
• 1 szklanka kefiru 240g
• 1 łyżka poppingu z amarantusa 6g
Chleb opiecz w tosterze lub na patelni, posmaruj masłem orzechowym. Podawaj z kefirem wymieszanym z amarantusem.
II śniadanie: serek gruszkowo-bananowy (250kcal):
• 1 gruszka 180g
• 1/2 banana 70g
• 4 łyżki sera ricotta 80g
• 1 łyżeczka cynamonu 4g
Gruszkę zetrzyj na tarce, dodaj banana i rozetrzyj je widelcem. Wymieszaj z ricottą i cynamonem.
Obiad: kasza gryczana z fasolą i pieczarkami (550kcal):
• 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 140g
• 1 szklanka fasoli czerwonej 170g
• 1/2 cebuli 50g
• 4 pieczarki 80g
• 2 łyżki oliwy z oliwek 20g
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 12g
Zeszklij cebulę na oliwie, dodaj pieczarki w plasterkach i duś, aż odparuje z nich woda. Dodaj fasolę i przyprawy. Wymieszaj z kaszą i posyp pietruszką.
Podwieczorek: snaki warzywne z dipem(250kcal):
• 1 marchewka 50g
• 1/2 ogórka 90g
• 2 liście jarmużu 20g
• 1 kalarepka 160g
• 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 125g
• 1 łyżka chrzanu 20g
• 1 łyżka sezamu 10g
Wymieszaj chrzan z jogurtem i sezamem. Warzywa pokrój wedle upodobania i polej dipem chrzanowym.
Kolacja: pasta tuńczykowa (300kcal):
• 4 łyżki tuńczyka z wody 120g
• 1/4 kostki sera twarogowego półtłustego 50g
• 1 łyżka soku z cytryny 10g
• 1 garść zielonych oliwek 40g
• 1 łyżka posiekanego koperku 8g
• 1 piętka chleba graham 20g
Połącz tuńczyka z twarogiem, sokiem z cytryny, pieprzem i koperkiem. Podawaj z oliwkami i pieczywem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz